top of page

Slaapstadia en Essentiële Oliën: Een Reis door de Nachtrust

Bijgewerkt op: 15 mei

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Maar wist je dat je slaap bestaat uit verschillende fasen? Laten we eens dieper ingaan op deze slaapstadia en hoe essentiële oliën kunnen helpen om elke fase te verbeteren.



Slaapstadium 1: De Inslaapfase

Kort na het doven van het licht bevinden we ons in de inslaapfase. Dit is het moment waarop we langzaam beginnen te ontspannen en ons voorbereiden op de slaap. Essentiële oliën zoals Valeriaan, RutaVaLa en Peace & Calming kunnen helpen om de geest te kalmeren en een gevoel van rust te bevorderen.


Slaapstadium 2: De Lichte Slaap

Na de inslaapfase komen we in de lichte slaap terecht. Hoewel we nog niet diep in slaap zijn, begint ons lichaam zich te ontspannen en tot rust te komen. Oliën zoals Frankincense, Myrrh en Elemi kunnen helpen om deze ontspanning te verdiepen en een vredige slaap te bevorderen.


Slaapstadium 3: De Diepe Slaapfasen

In de diepe slaapfasen kan het lichaam zich volledig ontspannen en worden de batterijen weer opgeladen. Deze fasen zijn essentieel voor lichamelijk herstel en vernieuwing. Essentiële oliën zoals Basil, Sandelwood en Blue Tansy kunnen helpen om een diepere en meer verkwikkende slaap te bevorderen.


Slaapstadium 4: De Droomslaap

Na de diepe slaap komt de droomslaap, ook wel de REM-slaap genoemd. Tijdens deze fase verwerken we geestelijk de belevenissen van de dag en worden herinneringen opgeslagen. Oliën zoals Dream Catcher, Build Your Dream, Clove en Clary Sage kunnen helpen om deze fase te verbeteren en levendige en betekenisvolle dromen te bevorderen.


De Slaapcyclus: Herstel van Lichaam en Geest

Elke nacht doorlopen we meerdere slaapcycli, bestaande uit de verschillende slaapstadia en de REM-slaap. Het is belangrijk dat deze cycli normaal verlopen, zodat ons lichaam en geest zich tijdens de slaap kunnen herstellen. Essentiële oliën zoals Cedarwood, Myrrh en Sandelwood kunnen helpen om een gezonde slaapcyclus te bevorderen en ons te helpen de rust te krijgen die we nodig hebben.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page